Kunstentraject

De kunsttentoonstelling gaat door in de dekenij, op het Masiusplein.

Openingsuren: Zaterdag 26 van 10 tot 16 uur en zondag 27 november van 10 tot 17 uur.

 

Stellen hun werk tentoon:

Miro Da Silva, beeldhouwwerken

Veerle Verhoeven, keramiek

Jan Crabeels, juwelen

MIRO DA SILVA

De beeldhouwwerken van Miro da Silva zijn deels geïnspireerd op ridderfiguren uit de geschiedenis, zoals Don Quichotte, en deels op figuren uit legenden en uit de mythologie, zoals draken, gevleugelde paarden e.a.

De werkende gebruikte techniek is de Gehamerd Koper.

De bewegingen geaccentueerd door het blinkend metaal geven aan elke figuur of beeld een aparte uitstraling die de ruimte invult op een eigenzinnige manier.

Het koper, gehamerd en gepatineerd, verschaft aan zijn werken elegantie en soberheid. De Harde materie, op zijn manier bewerkt, wordt opeens soepel, licht en transparant.

 

https://www.mirodasilva.be

Veerle Verhoeven

De liefde voor keramiek

Wat meer dan 35 jaar geleden onschuldig begon met een cursus potten draaien is, inmiddels uitgegroeid tot een ware passie voor keramiek.

Na een opleiding aan de academie van Halle en tal van andere workshops en stages is keramiek een belangrijk deel van mijn leven geworden.

15 jaar lang heeft die passie zich ook in mijn beroepsleven genesteld en gaf ik wekelijks cursussen keramiek in atelier Artefact.

Keramiek – Veerle Verhoeven (veerle-verhoeven.be)

Jan Crabeels

Jan Crabeels volgde zijn opleiding tot edelsmid aan het instituut voor Kunstambachten te Mechelen. Pretentieloos en eerder toevallig groeide hij de laatste 10 jaar uit tot een graag geziene exposant op menig tentoonstelling.
Zijn stijl is strak, sober en oprecht. Zowel mannen als vrouwen weet hij te bekoren met steeds verrassende creaties. Soms zijn deze gedurfd en extravagant, altijd origineel en eigenzinnig, vaak met een vleugje humor…
Jan haalt zijn inspiratie uit het dagelijkse leven. De collecties worden steeds opgebouwd rond een thema. Belangrijk hierbij is zijn passie voor het materiaal an sich: zilver en goud tot leven brengen, spelen met het materiaal tot er kleur en beweging, verfijning en elegantie ontstaan. De puurheid van de materie doen spreken. Daarbij is hij altijd op zoek naar uitdagingen. Zo experimenteerde hij reeds met epoxy, textiel, glas en plexi.