Kunstentraject

JAARMARKT 2021 AFGELAST !!!

Medegedeeld op 23 november 2021 om 22.00 uur

De kunsttentoonstelling gaat door in de dekenij, op het Masiusplein.

Openingsuren: Zaterdag 27 en zondag 28 november van 10 tot 17 uur.

 

Stellen hun werk tentoon:

Miro Da Silva: beeldhouwer

Marijke van Kenhove: kunstschilder

MIRO DA SILVA

De beeldhouwwerken van Miro da Silva zijn deels geïnspireerd op ridderfiguren uit de geschiedenis, zoals Don Quichotte, en deels op figuren uit legenden en uit de mythologie, zoals draken, gevleugelde paarden e.a.

De werkende gebruikte techniek is de Gehamerd Koper.

De bewegingen geaccentueerd door het blinkend metaal geven aan elke figuur of beeld een aparte uitstraling die de ruimte invult op een eigenzinnige manier.

Het koper, gehamerd en gepatineerd, verschaft aan zijn werken elegantie en soberheid. De Harde materie, op zijn manier bewerkt, wordt opeens soepel, licht en transparant.

 

https://www.mirodasilva.be

MARIJKE VAN KENHOVE

De schilderijen van Marijke brengen u in een atmosfeer van eeuwige duurzaamheid. Menselijke vergankelijkheid wordt ontbonden tot een synthese van kosmische aanraking met een ander bestaan, ver voorbij de grenzen van de dood. In haar bewogen droomwereld is de man doorgaans afwezig. Het wemelt er van vrouwenfiguren die zweven, vallen en opstijgen. Zij evolueren al dansend in het cabaret, de dansschool, het circus, het theater. Ze roepen herinneringen op, men kan haar werk vergelijken met Toulouse-Lautrec, Degas en zelfs Ensor.

www.marijkevankenhove.be/