Nieuws

Coronavirus

13 maart 2020

Jaarmarktbanket van 21 maart uitgesteld.

Door de maatregels van de regering en het gemeentebestuur in verband met het coronavirus ziet het jaarmarktcomité zich genoodzaakt om het feestelijk BANKET uit te stellen.

Wij delen later nog een nieuwe datum mee. De deelnemers die reeds betaalden voor het deelname: indien de nieuwe datum U niet past zullen wij het bedrag terugbetalen.

Wij danken u voor uw begrip, en hopen op een voorspoedig verloop van deze moeilijke tijden.

2 maart 2020

Voorzitter Marc Govaert van “Jaarmarkt Lennik vzw” mocht de oorkonde in ontvangst nemen…  De subsidies volgen!

Provincie wil met premies toekomst van het Brabants trekpaard veiligstellen

Het Brabantse trekpaard is aan een opmars bezig. Daarom sprong ook de provincie Vlaams-Brabant op de kar om activiteiten rond het trekpaard een extra duwtje in de rug te geven. Activiteiten met deze paarden krijgen een provinciale premie.

In 2019 waren dat nog 23 activiteiten, maar dit jaar steeg dat aantal al tot 30 initiatieven. Afgelopen weekend nog vond er zo’n evenement plaats in Wezemaal met de boomsleepdag van de vzw De Voermannen van Nu.

Premie

Het is de bedoeling van de provincie om het ras een nieuwe toekomst te geven. “Met de premie moedigen we, duidelijk met succes, de organisatie van activiteiten met Brabantse trekpaarden aan”, zegt Monique Swinnen (CD&V), gedeputeerde voor Toerisme en Plattelandsontwikkeling. “Op deze manier kan het brede publiek op stoeten, vormingen, jaarmarkten en andere activiteiten in contact komen met onze Brabantse trots.”

In onze regio worden er onder andere premies uitgedeeld aan de jaarmarkten van Vilvoorde en Lennik. Ook een oefenwedstrijd behendigheid in Opwijk en een koetsentocht in Houtem mag op een extraatje rekenen. De Sint-Genovevaprocessie in Steenhuffel en de Sint-Paulusprocessie in Opwijk zijn dan weer andere optochten die gebruikmaken van onze Brabantse trots.