Nieuws

Afscheidnemende bestuursleden

07 juli 2021

Karel Weemaels, Felix Vandergoten, Leon De Bot

Samen meer dan 100 jaar in het bestuur!

Na een lange carrière in het jaarmarktcomité zullen we de gewaardeerde medewerking van Karel Weemaels, Felix Vandergoten en Leon De Bot moeten missen!

Karel was decennialang financieel verantwoordelijke. Hij organiseerde ook de hondenwedstrijden.

Felix Vandergoten kennen we als organisator van de runderenwedstrijd. Hij berekende ook alle prijzengelden van alle wedstrijden… een titanenwerk!

Leon De Bot was verantwoordelijk voor de wedstrijden van de neerhofdieren.

We zullen de wijze tussenkomsten van deze heren missen, op onze bestuursvergaderingen! We hopen alvast hardwerkende, waardige vervangers te vinden voor Leon, Karel en Felix.  We wensen hen nog vele jaren toe. Dit worden “ereleden” van de beste soort!

Alle jaarmarktactiviteiten 2020 afgelast!

26 oktober 2020

ZELFS GEEN DIERENWEDSTRIJDEN & KERMIS

We hebben onze positieve kijk zo lang mogelijk behouden, en alles tot in de puntjes voorbereid. Inschrijvingsformulieren en programma’s werden verstuurd, ereleden uitgenodigd, juryleden gereserveerd,…

Maar toch moeten we buigen voor corona. Dit dictatoriale virus overwoekerd ook Vlaanderen, en heel erg Brussel en de Vlaamse rand.  In het belang van uw en onze veiligheid beslisten het jaarmarktcomité en het gemeentebestuur om alle activiteiten af te gelasten.

Op de zaterdag vóór de laatste dinsdag van november valt er dit jaar dus niets te beleven in Lennik!

Dierenwedstrijden gaan door!

18 september 2020

ALLEEN DE DIERENWEDSTRIJDEN GAAN DOOR

Op de bestuursvergadering van 17 september werd beslist om de dierenwedstrijden (behalve de duiven) te laten doorgaan. Alle andere activiteiten worden geschrapt: dus geen marktkramen, geen kinderneerhof, geen streekproductenbeurs of oude ambachten.

Alleen de oldtimertractoren en de kermis zullen in de rand van de dierenwedstrijden doorgaan!

Lees HIER alles over de dierenwedstrijden in 2020!

71ste Jaarmarkt ?

06 augustus 2020

Publiciteitsboekje 2020

De evolutie van de coronacrisis zal bepalen of de jaarmarkt 2020 kan doorgaan op 21 november.

In elk geval zal het PUBLICITEITSBOEKJE uitgegeven worden. De gemeente zorgt voor een extra subsidiëring door alle handelaars een gratis advertentie van 1/4 pagina aan te bieden! Of een gelijkwaardige korting (€ 55) op een grotere advertentie.

Handelaars kunnen hun advertentieruimte reserveren via het online formulier op deze website. GRAAG UW RESERVATIE VÓÓR 15 SEPTEMBER!

Coronavirus

13 maart 2020

Jaarmarktbanket van 21 maart uitgesteld.

Door de maatregels van de regering en het gemeentebestuur in verband met het coronavirus ziet het jaarmarktcomité zich genoodzaakt om het feestelijk BANKET uit te stellen.

Wij delen later nog een nieuwe datum mee. De deelnemers die reeds betaalden voor het deelname: indien de nieuwe datum U niet past zullen wij het bedrag terugbetalen.

Wij danken u voor uw begrip, en hopen op een voorspoedig verloop van deze moeilijke tijden.

2 maart 2020

Voorzitter Marc Govaert van “Jaarmarkt Lennik vzw” mocht de oorkonde in ontvangst nemen…  De subsidies volgen!

Provincie wil met premies toekomst van het Brabants trekpaard veiligstellen

Het Brabantse trekpaard is aan een opmars bezig. Daarom sprong ook de provincie Vlaams-Brabant op de kar om activiteiten rond het trekpaard een extra duwtje in de rug te geven. Activiteiten met deze paarden krijgen een provinciale premie.

In 2019 waren dat nog 23 activiteiten, maar dit jaar steeg dat aantal al tot 30 initiatieven. Afgelopen weekend nog vond er zo’n evenement plaats in Wezemaal met de boomsleepdag van de vzw De Voermannen van Nu.

Premie

Het is de bedoeling van de provincie om het ras een nieuwe toekomst te geven. “Met de premie moedigen we, duidelijk met succes, de organisatie van activiteiten met Brabantse trekpaarden aan”, zegt Monique Swinnen (CD&V), gedeputeerde voor Toerisme en Plattelandsontwikkeling. “Op deze manier kan het brede publiek op stoeten, vormingen, jaarmarkten en andere activiteiten in contact komen met onze Brabantse trots.”

In onze regio worden er onder andere premies uitgedeeld aan de jaarmarkten van Vilvoorde en Lennik. Ook een oefenwedstrijd behendigheid in Opwijk en een koetsentocht in Houtem mag op een extraatje rekenen. De Sint-Genovevaprocessie in Steenhuffel en de Sint-Paulusprocessie in Opwijk zijn dan weer andere optochten die gebruikmaken van onze Brabantse trots.